Webbplatsens överlägg

Skapa en hiskeligt härlig halloweenatmosfär

Många hobbyprojekt går ut på att skapa varaktiga saker som scrapbook-album, pärlhalsband och stickade strumpor. Ibland kan det dock vara roligt att fixa mer tillfälliga föremål, exempelvis inför ett barnkalas eller en fest för vuxna.

Vad kan vara mer spännande än att skapa massor av hiskeliga monster, spöken och ruggiga inredningsdetaljer inför halloween? Ska du ha ett party som går i den andan finns det massor av roliga projekt för både små och stora som kommer att göra kalaset extra kusligt. Skaffa färdiga halloweendräkter för barn, flaskor med låtsasblod, spöklika ballonger och monstergodis och skapa sedan egna detaljer som kommer att bli pricken över i:et. Läs vidare för att få tips på enkla men spännande hobbyprojekt som hela familjen kan skapa tillsammans inför halloweenfesten.

Spara på flaskor och föremål

Inför halloween kan du förbereda tillställningen genom att spara på vissa föremål som du redan har hemma. Tomma vinflaskor kan till exempel målas svarta och användas som ljusstakar här och där, och gamla lakan kan läggas över stolar och bord för att ge en spökhusliknande känsla. Ta fram tuschpennorna och rita läbbiga motiv som ögon, spindlar och monstermunnar på ballonger och servetter, och klipp ut stora bokstäver från tidningssidor som du sedan bildar läbbiga hälsningar med som du klistrar på plakat. Har du vissna blommor eller grenar som ligger och skräpar i trädgården? Spara dem för spöklika dekorationer på bord och hyllor.

Om någon i hushållet är duktig på makramé kan det vara roligt med några väggdekorationer gjorda av svarta trådar och garner, och det kan gå snabbt att sy ihop några udda monsterkuddar med gamla tygrester. Läs gärna på lite om halloweenfirandets historia för att få ännu fler idéer och ta det som ett tillfälle att lära både dig själv och barnen något nytt.

Halloweenmusik som skrämmer och roar

Vad vore en fest utan musik? Till halloween finns det massor av passande låtar som fullbordar partyt perfekt. Hits som Michael Jacksons Thriller eller musiken från Ghostbusters uppskattas av stora som små och är roliga att dansa och sjunga med till. Under festens gång kan det också bli extra spöklikt med klassisk musik eller kanske soundtrack till kända skräckfilmer som Hannibal eller Psycho.