Webbplatsens överlägg

Smycka väggarna med en snygg posterkarta

Finns det någon plats du älskar mer än alla andra? Kanske är det orten du kommer ifrån, eller så är det en plats du gärna skulle vilja resa till. Visst vore då fint om du kunde pryda dina väggar med en karta över den platsen? Det är enkelt. Här berättar vi hur du ska gå tillväga.

Designa en alldeles egen posterkarta

Att göra en egen karta över platsen du älskar är faktiskt inte alls svårt. Du behöver inte ens rita eller skriva själv, men kan själv ändå påverka designen så att din karta passar perfekt hemma hos dig. Gallerix har nämligen ett smidigt designverktyg där du själv skapar din egen posterkarta efter tycke och smak. Kartan kommer sedan hem till dig och du kan sätta upp den på din vägg och njuta av den. Kom också ihåg att Gallerix även har vackra ramar och posterhängare som du kan förhöja intrycket av din bild ytterligare med. I nästa stycke ska vi berätta hur du gör för att själv pyssla ihop en karta.

Så designar du en posterkarta hos Gallerix

Att göra en snygg karta att hänga på väggen är enkelt med hjälp av Gallerix verktyg. Det första du gör är att ange namnet på den plats som du vill skapa en karta över. Du får då upp en karta av din valda plats tillsammans med koordinater. Du klickar dig sedan vidare för att välja det tema som du önskar din poster i. Här finns fem olika teman att välja bland, bland annat orginal, gin och modern. I detta steg kan du också välja bland sex olika bakgrundsfärger samt stil på din poster. Du har nu designat klart din alldeles egna poster och kan lägga den i varukorgen.

Så hänger du din poster

För att din posterkarta verkligen ska komma till sin rätt är det viktigt att du hänger den rätt. Tänk på att inte hänga den varken för högt eller för lågt på väggen. Den ska istället hänga i bekväm ögonhöjd så att det är enkelt att vila ögonen på den. Du kan också låta den vara en del i en snygg tavelvägg. Här kan du läsa tips på hur du bäst skapar en tavelvägg som är skön att titta på. När du designar din poster med tanken att ha den tillsammans med andra tavlor kan det vara fint att låta nyanserna på postern matcha de nyanser som din nuvarande konst har.