Webbplatsens överlägg

Tips för att fixa en ny soffa av den gamla

Börjar du bli riktigt trött på din soffa? Kanske funderar du på att slänga ut den och köpa en ny? Det behöver du faktiskt inte alls göra. Allt som krävs är lite pyssel och nya accessoarer, till exempel nya kuddfodral. Här berättar vi hur du på ett enkelt sätt kan fixa soffan utan att köpa en helt ny.

Viktigt att återbruka

Förutom att återbruk ger billigare inredningskostnader så är det även viktigt för miljön. Om vi ska kunna ha vår jord kvar i ett beboeligt skick i framtiden kan vi inte längre köpa nytt så fort vi tröttnar på något, till exempel soffan. Istället får man lov att använda pyssel-hjärnan och tänka kreativt för att uppdatera sitt hem. Just soffor är dessutom ganska kostsamma möbler. Då är det bra att kunna använda dem så länge som möjligt. Det absolut enklaste sättet att uppdatera soffan på är att utrusta den med nya kuddar och kuddfodral i olika färger och mönster. Hos BGA hittar du mängder med kuddfodral av bra kvalitet till ett trevligt pris. Där finns de i ett brett utbud av olika stilar. Är din soffa i en färg du redan gillar kan du låta den vara som den är. Bara kuddarna kommer ändå att ge dig ett intryck av en helt ny möbel. Har du tröttnat även på färgen eller mönstret på soffan? Prova att drapera ett snyggt överkast eller några filtar över din soffa, även sådant hittar du på BGA.

Pyssla höstens inredningstrender 2021

Gillar du att hänga med i inredningstrender och vill att ditt hem ska ha en ny stil varje säsong? Inte ens då behöver du faktiskt köpa mycket nytt. En av höstens stora inredningstrender bygger på vår längtan efter resor eftersom vi fått lov att stanna hemma på grund av pandemin. Det är med andra ord helt rätt att inreda ditt hem med inspiration från till exempel Medelhavet. När du vill uppdatera din soffa kan det med andra ord passa bra att välja mer rustika kuddfodral som nästan ser hemvävda ut. Matcha dem med filtar i grövre material i härliga naturfärger. Som detaljer är bast och naturfärger fortfarande mycket populärt. Vill du ha ett hem i en trendig stil i höst ska du helt enkelt satsa på lugna färger som harmonierar med varandra, men peta in en färgklick här och där. Har du idag en soffa i en väldigt knallig färg kan du drapera filtar i mer lugna färger över den. Avsluta sedan det hela med kuddar som ger en rustik känsla och andas medelhav.

Egentligen sätter fantasin bara gränser för hur du kan uppdatera ditt hem med accessoarer. Faktum är att det ofta bara är att byta ut textilerna för att få en helt ny känsla i hemmet. Innan du ger dig ut och shoppar nytt är det därför bra att först fundera över vad du kan göra i det lilla för att få en inredning som andas nytt och fräscht.