Webbplatsens överlägg

Pyssla ihop en doppresent

Är du bjuden på en namngivningsfest eller ska på ett dop och älskar att skapa dina egna hantverk och ge bort dem i present? Då är det här inlägget för dig. Men om du inte är kreativt lagd kan du också köp dopgåva hos Partytajm vilket är en populär hemsida som har produkter för fest och högtider, bland annat doppresenter. Men med det sagt är det hög tid att du får veta lite mer om hur du med din hobby kan fixa en doppresent för en billigare peng som är personlig och kommer att sticka ut i mängden bland alla andra presenter som det nya lilla barnet har fått.

Virka och sticka

Ifall du älskar att virka eller sticka har du stora möjligheter att få ihop en riktigt bra och personlig present till det nyfödda barnet. På internet finns det ett flertal guider och exempel på gosedjur du skulle kunna virka och ge bort i present. Förutom att du kan virka gosedjur kan du sticka kläder som kommer att värma den lille under årets kyligare månader. En annan idé till en present till en bebis är en mysig filt du stickat eller virkat.

Sy

Är du en fena på att sy finns det massvis med olika sorters presenter du kan skapa och ge bort i present till den lille. En klassiker som givits bort till nyfödda sedan långt tillbaka i tiden är lapptäcke. Om du inte har gjort ett lapptäcke förut finns det många bra guider på internet som är lätta att följa. Några andra exempel på saker du kan sy är gosedjur och kläder.

Trä

Hittills har vi bara tagit upp presenter som är gjorda av textilier och garn. Tycker du om att arbeta med trä finns det massvis med bra saker du kan skapa och ge bort i present. Du kan till exempel skapa personliga leksaker i trä, skyltar och kanske till och med små möbler. Fördelen med att skapa presenter i trä är att det är ett hållbart material, vilket betyder att din present förhoppningsvis kommer att hålla i många år framöver.

Konst

Oavsett vilken typ av konst du föredrar att skapa kan du skapa konst att ge bort i dopgåva. Du kan måla en tavla, skapa figurer i lera eller gips eller vad som helst. Bara fantasin sätter gränser.