Webbplatsens överlägg

Ta vara på din hobby och pyssla med mobilen

Att ha en hobby är en del av livet och allt fler avvarar tid för sin fritid. För dig som pysslar finns det en uppsjö av idéer oavsett vad som fångat ditt intresse. Många uppskattar det moderna pysslet som också passar in i vardagen. Där har de personliga mobilskalen skapat en helt ny marknad.

Utbudet bland hobbyartiklar är enormt och det gäller att veta vad du letar efter. Även när urvalet begränsats kan det hjälpa att ha en bild klar för sig vilken slutprodukt som ska skapas. Många butiker som säljer hobbymaterial för pyssel har även exempel på hur deras produkter kan användas. Även internet är fullt av inspiration och där är pysslet ofta mer kreativt. Det är populärt att pimpa sin telefon med ett Samsung Galaxy S21 skal så att det matchar din personliga stil. Även för detta finns det idéer att hämta från produktsidor och andra inspiratörer.

Därför pimpas mobilen

Just mobiler kan se lite tråkiga och neutrala ut. Lägger du den på bordet ser den ungefär likadan ut som alla andra. Någon kanske sticker ut med en annan färg på fodralet eller ett skal med en cool bild. En annan har fått lite extra bling eller en grön sladd. Sök gärna inspiration för att veta vilken typ av mobil som passar dig. Här har du verkligen chansen att anpassa mobilen efter din stil eller göra den till ett statement som visar omvärlden var du står. Även om du i övrigt har en klassisk och stilren eller rent av diskret look så finns det något som passar mobilen.

Så gör du för att pyssla rätt

Beroende på hur intresserad och händig du är med pyssel finns det enklare och svårare varianter. Det är bra att skalet anpassas till det pyssel du tänkt dig, så köp gärna ett nytt mobilskal. Ett enfärgat eller mönstrat skal skapar helt olika förutsättningar för pysslet. Även materialet på skalet har betydelse för hur de kan dekoreras. Ett enkelt sätt är att köpa ett färdigt skal med en färg, mönster eller bild. Ibland går det att beställa skal med dina egna bilder. För dig som verkligen vill pyssla finns olika sorters papper och dekorplast, paljetter, klistermärken och tatueringar, målarfärg och glitter, tyg eller läder. Välj ett citat eller överför barnens teckningar till skalet. Möjligheterna är oändliga och det finns klipp på nätet som visar exakt hur det går till. För att skapa större valmöjlighet kan du köpa fler skal och ge dem helt olika look beroende på vilket humör du är på eller i vilka situationer mobilen ska tas med ut. Underskatta inte din egen kreativitet och försök applicera andras idéer på ditt eget pyssel. Även för pyssel är det bra att tänka på hållbarhet och återvinna material. Se till att dekoren sitter ordentligt och inte äventyrar greppet runt telefonen innan skalet används. Det vore synd om detaljerna ramlar av efter några dagar eller att telefonen helt enkelt glider ur handen och kraschar.