Så packar du pysselmaterialen inför flytten

Du som gillar pyssel och hantverk har säkerligen samlat på dig en hel del material genom åren. Om skapande är din största hobby har du kanske till och med ett eget rum för det, det vill säga ett pysselrum där varje sak har sin plats. Inför en flytt kan du därför ställas inför en situation där du ska packa ner mängder av skapelser och pysselmaterial, för den sanna pysselfantasten har inte så sällan en diger samling! Hur går du till väga när du ska packa ner pysselmaterialen?

Gör en lista över dina pysselmaterial

För att över huvud taget kunna göra en flyttstädning och lämna över nycklarna måste du först packa ner och tömma hushållet på dina saker. Pysselmaterial, och inte minst konstnärsmaterial, är dyra och inget man kanske kastar bort och köper nytt i första taget. Av den anledningen vill du troligen packa ner materialen varsamt.

Att göra en lista är en bra ände att börja i. Skapandet av listan innebär att du dessutom inventerar materialet och får en uppfattning om vad du faktiskt har i samlingen. Det här är ett bra sätt att hålla i plånboken, annars finns ju en risk att köpa dubbletter eller tripletter av en viss färg eller material inför de pysselidéer du vill genomföra.

När du får koll på läget blir det också roligare att skapa på när du väl har genomfört flyttstädningen och flytten.

Packa de olika materialen var för sig

Tack vare listan kommer det bli lättare för dig att packa upp pysselsakerna i ditt nya pysselrum eller pysselhörna. Men hur gör du när du ska packa ner sakerna inför flyttstädningen och flytten i sig? Allra enklast är om du packar de olika materialen var för sig, exempelvis att du har en flyttlåda med målarfärger, en låda med diverse material i stil med piprensare och så vidare.

Undvik att blanda målarfärger med andra material, för om burkarna och flaskorna skulle läcka kan de andra pysselmaterialen förstöras. Låt helst inte färgerna ligga lösa, utan se om du kan vira papper runt dem eller packa ner dem i plastlådor som skyddar. Akvarell-, akryl- och oljefärger kan nämligen ha ganska ömtåliga förpackningar, och en del flytande konstnärsmaterial är rentav giftiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *