Webbplatsens överlägg

Skapa egen konst av tyg och tråd

Det kan vara både kul och snyggt att pryda väggarna med egen konst. Dock är inte alla begåvade konstnärer som kan måla sina egna tavlor. Men det finns fler sätt att skapa konst och sätta färg på väggarna och för den som har lättare för att arbeta med textilier och trådar, kan den här artikeln ge en del uppslag. Det behöver faktiskt inte vara så avancerat och man ska inte begränsa fantasin till klassiska tavlor med tydliga motiv. Det går faktiskt lika bra med enklare mönster, snygga färger eller något mer abstrakt.

Börja med grunden

Oavsett om man målar sina egna tavlor eller väljer att hänga upp andra prydnader på väggen, så är dekorationen inte till för att dölja en ful vägg. För att verkligen framhäva väggkonsten är det alltid bra att först se till att man har snygga och fräscha väggar utan hål, repor eller missfärgningar. Om man lägger mycket tid på att pyssla där hemma, kan det vara skönt att slippa måla väggarna själv. Ibland kan det dock kännas besvärligt att få en klar prisuppfattning på måleritjänster. Då kan det kännas tryggt att ta hjälp med måleri eller tapetsering i Stockholm av professionella som alltid ger ett fast pris på offerten och ett slutresultat som ger nöjda kunder.

Väggdekor med makramé

Om man inte har provat makramé så är det dags. Makramé är enkelt förklarat att man knyter olika typer av knutar av trådar som sedan bildar fina mönster. Vill man ha en väggdekor med makramé behöver man även en trästång som makramén ska hänga från. Det finns oändliga typer av mönster man kan skapa och det finns många videor online som kan vara till hjälp i det lärande skedet. När man fått kläm på makramé finns det mycket dekorativt man kan göra, och något som passar i många hus är en ampel att hänga blomkrukorna i. Eller varför inte en drömfångare?

Matta på väggen

Det kanske känns lite upp och ner men en matta i stället för tavla gör sig fint på väggen. Man kan till exempel sticka en matta, med eller utan fransar, och hänga upp den. Det är fint med både enfärgade och flerfärgade mattor och fördelen med att sticka den själv är att man kan välja precis vilka färger och mönster man vill ha. Man kan även välja att virka mattan och göra den lite luftigare, kanske ett lite håligare mönster där väggen lyser igenom på sina ställen.

Oavsett vilken väggkonst man väljer att skapa, får man inte glömma att det viktigaste är att ha roligt och hitta den hobby som passar en bäst. Därför kan man prova sig fram med olika sorters pyssel och när man väl hittat rätt, har man fyllt på i den hemmagjorda presentlådan där hemma!