Webbplatsens överlägg

Vad är en junk journal?

Junk journaling som begrepp har funnits i många år men har inte blivit så värst populärt förrän på senare tid. Men vad är en junk journal och vad kan man använda den till? Läs vidare så ska vi försöka reda ut begreppen.

Hur får man tag på en junk journal?

Det går förstås att köpa en färdig junk journal som du sedan kan använda till vad du vill. Många använder den som en anteckningsbok eller dagbok. Men allra charmigast blir den förstås om du gör den helt och hållet på egen hand.

Hur gör man en junk journal?

Att göra en junk journal är lite pyssligt men samtidigt otroligt underhållande och tillfredsställande. Fördelen är också att det kostar precis så mycket, eller lite, som du själv vill. Förmodligen har du allt material du egentligen skulle kunna behöva liggande i skåp och lådor.

Själva poängen är nämligen att du skapar din bok av sånt som andra anser vara skräp. Sidorna kan vara delar av reklamblad som bundits ihop med lintråd. Eller varför inte gamla sidor ut en stor anteckningsbok eller gammalt presentpapper. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Om du gillar Zero Waste-idén så är junk journal absolut någonting för dig då du får användning för alla de där småsakerna som annars gärna bara hamnar i soporna.

Vad använder man sin bok till?

Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Många använder sin junk journal som dagbok och ett pågående konstprojekt där sidorna fylls på med text och dekorationer efter hand som boken används. Med andra ord ett riktigt långtidsprojekt.