Webbplatsens överlägg

Scrapbooking

Scrapbooking är en populär form av papperspyssel som ursprungligen främst användes för att skapa vackra fotosidor i stora album där sidan dekorerades med olika papper, tygblommor, stämplar och mycket mer med utgångspunkt från ett, eller ett par, fotografier.

Vad kan man göra med scrapbooking?

Det enklaste, och det som de flesta förmodligen börjar med, är förstås att göra fotosidor. Att rama in en fin bild med vackra dekorationer är alltid lika tilltalande och tillfredsställande. Fördelen är ju också att materialet är relativt billigt och därmed känns det inte lika hemskt att börja om ifall någonting blir fel.

Många fortsätter sedan med att skapa kort av olika slag. I jultider är handgjorda julkort förstås alltid lika populära och vem uppskattar inte att få ett handgjort kort oavsett tillfälle?

Junk journals, som vi nämnt i ett annat inlägg, är också en typ av scrapbooking även om man då i första hand använder överblivet material. Det är därmed praktiskt att göra junk journals parallellt med annat papperspyssel eftersom du då kan använda alla de små udda bitar som blivit över för att utsmycka din junk journal istället för att bara slänga dem i papperskorgen.