Webbplatsens överlägg

Pyssel med Pokémon

Tro det eller ej, men Pokémon har funnits i ett kvarts sekel och är populärare än någonsin. Nya generationer växer ständigt upp med de små japanska monstren och som mediafranchise sker det ständiga förändringar i form av nya spel, filmer och produkter.

Det är därför knappast förvånande att Pokémon även tagit pysselvärlden med storm, och idag finns det många roliga sätt för både barn och vuxna att syssla med figurerna. Det finns ett stort och brett utbud av Pokemon leksaker i form av gosedjur, pussel, spel och samlarkort men också roliga kläder och accessoarer som mössor, strumpor, väskor och nyckelringar. Till det kommer också egenhändigt producerade varianter som kan skapas av alla åldrar.

Prova på amigurumi

Säger du virkning till ett barn eller en tonåring kommer de förmodligen börja himla med ögonen och muttra något om spets och gamla tanter. Visar du dem däremot virkade amigurumifigurer kommer de snabbt ändra åsikt och gärna fatta virknålen i högsta hugg. Precis som Pokémon har amigurumi sitt ursprung i Japan och går ut på att du virkar små, tredimensionella figurer. Det kan vara djur, fantasivarelser, föremål eller växter och du kan variera mycket i storlek, färg och material. För att en amigurumi ska bli lyckad krävs framförallt att du räknar rätt på maskantal men däremot behöver du inte lära sig särskilt många olika tekniker. Det går relativt snabbt att framställa en amigurumi och små Pokémons är perfekta motiv att virka och att pryda hemmet med eller ge bort till vänner.

Rita, brodera och gör pärlplattor

Eftersom Pokémonfigurerna är skapade med enkla linjer och former är de mycket tacksamma att rita för barn och nybörjare. Allt du behöver är papper och penna och det kan vara kul att skapa egna variationer på de kända figurerna. Bryt traditionen helt genom att göra broderier av figurerna som du sedan kan rama in och sätta upp på väggen, eller brodera dem direkt på olika klädesplagg. Du kan också låta barnen skapa figurer på pärlplattor – allt du behöver är en platta och en uppsättning klassiska plastpärlor och sedan låta skaparlusten ta över. Hämta inspiration från de leksaker du skaffat hem och matcha gärna med fina kepsar och strumpor.