Webbplatsens överlägg

Huskurer för munsår

Tillhör du dem som får ett munsår så fort du börjar känna av en förkylning? Då är du långt ifrån ensam. Men att ha ett munsår är varken snyggt eller skönt. Därför är det många som gör allt i sin makt för att behandla ett munsår när det uppkommer. Här nedan ges tips på huskurer att testa.

Munsår – vad är det?

Munsår går inte att behandla då det beror på ett virus som finns i kroppen, vilket kallas herpes. Eftersom viruset alltid finns i kroppen och ligger där latent, alltså vilande, så får man bara problem när viruset får en chans att bli aktivt. Perioderna då man är symtomfri är i normala fall mycket längre än perioderna när symtom uppstår, vilket gör att de flesta inte lider så mycket av att ha herpes. Men när ett munsår väl blossar upp är det många som försöker göra allt för att minska tiden som munsåret är aktivt.

Behandla munsår på traditionellt vis

Det finns många produkter som kan hjälpa vid munsår och som kan göra det mindre plågsamt att ha munsår. Många använder sig av traditionella metoder då dessa fungerar bäst och det finns ett stort utbud av produkter mot munsår på marknaden.

Huskurer för munsår

Eftersom munsår beror på ett virus är en del av behandlingen att försöka hämma virusets trivsel så mycket som möjligt. Därför handlar de flesta huskurer mot munsår om att få insidan och utsidan av kroppen att bli en dålig miljö för viruset. Huskurer kan bland annat innebära att:

  • Applicera antibakteriella naturmedel som tea tree-olja, aloe vera eller honung direkt på munsåret.
  • Äta mer näringsrik kost för att förstärka immunförsvaret.
  • Dämpa eventuell stress i kroppen.

På nätet finns en mängd olika förslag på huskurer som folk har testat och som kan hjälpa även för dig. Men det gäller att prova sig fram för att ta reda på vad som fungerar bäst för just dig.