Webbplatsens överlägg

Gör reklam för din pysselverksamhet med profilkläder

För vissa är pyssel och handarbete bara en avkopplande sidosysselsättning, men andra tar det hela ett steg längre och skapar en affärsverksamhet. Är du en av dem vet du att du behöver nå ut med din produkt med hjälp av marknadsföring. En bra och kostnadseffektiv marknadsföringsmodell är att marknadsföra dig med profilkläder. Vi berättar mer om det här.

Därför ska du marknadsföra dig med profilkläder

Har du en mindre pysselverksamhet har du förmodligen inte en så stor marknadsföringsbudget. Du måste därför vara smart och marknadsföra dig på ett billigt och effektivt sätt. Då är profilkläder ett bra alternativ som ger mycket marknadsföring för lite pengar. Profilkläder innebär plagg och accessoarer med din firmas tryck. Hos Medtryck kan du enkelt och bekvämt beställa profilkläder i just din smak. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av verksamhet du har. Oavsett om du väver mattor eller svarvar ljusstakar fungerar profilkläder lika bra.

Olika sätt att använda profilkläder

Själva poängen med profilkläder är att andra ska se ditt varumärke och blir nyfikna på din verksamhet. Därför är det bra om så många som möjligt kan se dina kläder. Ett alternativ kan därför vara att skaffa en jacka med tryck som du har på dig till vardags. En keps eller mössa fungerar också lika bra. Profilkläder kan naturligtvis också användas i verksamheten. Ett annat alternativ är att dela ut saker med ditt tryck på till kunder och anställda. Du får då maximal spridning av din verksamhet. Här fungerar det bra att trycka ditt varumärke på saker som används ofta, till exempel tygkassar, kepsar, handskar, strumpor eller regnkläder. Att dela ut profilkläder är dessutom positivt på två sätt. Dels upplevs du som företagare som generös och dels får du spridning för ditt varumärke.

Ta fram en bra logga

För att du ska få genomslagskraft med dina profilkläder krävs dock att du kan förmedla ditt budskap på ett bra sätt. Det gör du förslagsvis med en riktigt bra och snygg logga. Här kan det vara en god idé att anlita en grafisk designer till din hjälp. De har kunskap om vilka färger, typsnitt och mönster som fungerar och kan därför ta fram en riktigt bra variant av logga. När du främst vill marknadsföra dig med hjälp av profilkläder är det bra att tänka på att logotypen måste vara tydlig. Man ska med andra ord bara behöva se den för att förstå vilken typ av verksamhet du bedriver. Visst kan du också prova att göra en logga själv, men håll dig i sådana fall borta från program som genererar loggor automatiskt. Oftast blir resultatet i dessa inte så bra och kan dessutom upplevas som opersonligt.